En syn som man inte glömmer i första taget.

Egentligen är det inget speciellt med båten som ligger på sjöns botten någonstans utanför Antarktis. Tills man ser den på bild. Det är en 23 meter lång lyxjakt som sjönk i början av april förra året. Den ägdes av en braziliansk journalist och tidigare Radio DJ som befann sig i de antartiska vattnen för att spela in en dokumentär. Där fick man däremot problem på grund av starka vindar och ansamlandet av is på sidan av skrovet vilket gjorde att den till slut gick till botten.

Men det är som sagt inte historien i sig som är det speciella, utan det är bilden. Den mycket hemsökande bilden på ett skepp som ser ut att sväva under ytan men som för evigt är förankrat i isen och som kommer att finnas kvar som en bister påminnelse om vad som kan hända när man minst anar det.