kymlinge-7
Om du följer Blå Linjen och lyckas hoppa av mellan Hallonbergen och Kista så kommer du att kunna finna en tunnelbanestation som aldrig någonsin färdigställdes. Kymlinge station började byggas under 70-talet då det fanns planer på att flytta ut vissa statliga verk ut från Stockholms innerstad. Som alltid när det gäller statliga beslut så tar det inte så lång tid innan det kommer nya direktiv och det stod klart att Kymlinge inte skulle färdigställas eftersom tänkta statliga myndigheter istället skulle placeras ut i övriga Sverige och inte bara i en förort till huvudstaden.

kymlinge-5

Dock valde man att bygga själva stommen men utan inredning, om det skulle vara så att stationen återigen blev aktuell. Som bekant så blev den inte det utan har förblivit tom, det finns varken bänkar, informationsmärkning eller annan inredning i Kymlinge. Tåg passerar genom stationen men inga stopp görs. Däremot ryktas det att ett silverfärgat tåg, som fått namnet Silverpilen, stannar vid Kymlinge en gång per år och att det endast är de döda som åker med vagnen. Men det lär väl knappast kvalificera stationen som “i bruk”.

kymlinge-4