sixflags-2

2005 träffades New Orleans av stormen Katrina som begravde stora delar av staden under ett flera meter djupt täcke av vatten. Det var en katastrof som påverkade inte bara påverkade stadens invånare utan även hela USA och kom att göra så under lång tid framöver. I förberedelse inför stormens ankomst så spikades fönster och dörrar igen, barriärer byggdes av sandsäckar och butiker och kontor stängdes.

Nöjesparken Six Flags New Orleans stängdes också precis som alla andra i väntan på att stormen skulle passera men ingen kunde nog tro att parken aldrig igen skulle öppna. Efter att Katrina passerat så låg nöjesparken dränkt under mer än en meter vatten. Det fanns länspumpar installerade för att hantera en mindre översvämning men att klara av ett sånt anfall som det här var att sukta efter ett mirakel.

sixflags-4

Ganska tidigt stod det klart att Six Flags som ägde nöjesparken inte hade som mål att öppna igen, detta efter att inspektioner visat att så gott som alla åkturer var så skadade av saltvattnet att de inte längre kunde användas. Dessutom visade det sig att nöjesparken i New Orleans hade varit Six Flags minst lönsamma på grund av placeringen vilket var ytterliggare en spik i kistan på den forna familjeattraktionen.

Staden New Orleans var däremot inte lika övertygade om att nöjesparken skulle förbli stängd utan pressade ägarna Six Flags för att få dem att bygga upp nöjesparken igen, både genom samtal och genom rättsliga åtgärder. Dock vann man ingen större framgång utan kraven på ett nybygge rann ut i sanden när Six Flags förklarade sig själva bankrupta. Därefter har planer funnits på att bygga nya nöjesparker på samma yta, detta har också det runnit ut i sanden.

sixflags-3

De senaste planerna var att bygga ett shoppingcentra med inriktning på outletmarknaden men detta lades ned tidigt detta år på grund av konkurrensskäl vilket tills vidare lämnar platsen oexploaterad och gör det till ett angenämt objekt att besöka för intresserade explorers.

Six Flags New Orleans fick dock vara med om lite av en återuppfödelse i filmen Percy Jackson: Åskviggen där nöjesparken under två veckor rustades upp för att kunna användas i filmen. Däremot rörde det sig inte om någon totalrestaurering utan filmteamet rensade bort skräp, satte upp nya ljuskällor och målade över grafitti. Vad som händer framöver är oklart men staden New Orleans söker aktivt efter en aktör som kan tänka sig att bygga upp något nytt på den sargade platsen.

sixflags-1