nicoi-2

Nicosia International Airport är ännu ett av alla de problembarn som världen skapat på grund av sin oförmåga att hålla sams. Flygplatsen ligger några mil utanför staden NicosiaCypern och var fram tills 1974 landets största och populäraste flygplats. Men så kom den turkiska invasionen av Cypern och som jag skrivit om förut så blev det lite tryckt stämning mellan de två parterna, trots FNs inblandning.

nicoi-4

Flygplatsen stängdes och trots att en vapenvila undertecknades senare samma år så har varken cyprioterna eller turkarna försökt göra något konkret av flygplatsen, trots att man flertalet gånger pratat om att starta upp verksamheten där igen.

Istället använder FN flygplatsen för stationering av helikoptrar samt att man även använder basen för aktiviteter utanför flygningen såsom medling och fritidssysselsättningar för meninga. Eftersom FN är stationerade på flygplatsen så är landningsbanorna i utmärkt skick samt att huvudbyggnaden fortfarande underhålls men det finns en byggnad till samt ett äldre kontrolltorn, som man låter tidens tand sakta tugga sönder.

nicoi-5

Byggnaden är inte bevakad av varesig vakter eller FN-vakter så det är fritt fram att lite diskret ta sig in och dokumentera den bekanta synen som uppstår när människan tar sin vakande hand från sin skapelse och låter den hänsynslösa verkligheten komma ikapp.