ncff-4

Det finns inte mycket som slår ett övergivet nöjesfält eller kanske en radioaktiv stad men helt klart så kommer ett övergivet fängelse högt upp på listan över intressanta och häftiga resmål. I East Meadow finns Nassau County Correctional Facility som är just det, ett fängelse som övergivits när det inte längre klarade statens säkerhetskrav. Fängelset är dock i mycket gott skick, detta eftersom det fortfarande används men då som bakgrund vid inspelningar av tvserier och filmer.

ncff-3

Dessutom är inte inte omöjigt att själv få besöka fängelset, den lokale sheriffen är mycket vänligt inställd till att arrangera enklare guidade turer för intresserade personer som vill se hur ett fängelse faktiskt ser ut från insidan. Det finns tyvärr inte så mycket information om själva fängelset eller dess historia men av bilderna att döma så har det nog en hel del historier att berätta.

Mycket är, som brukligt, kvarlämnat för att återupptäckas gång på gång när besökare stiger in i rummen. Tack vare filmindustrin så kommer fängelset att fortsätta finnas kvar och glädja intresserade utforskare, ett privilegium som inte är helt självklart alla gånger.

ncff-2