aokigahara-3

Det finns en plats så makaber att det är svårt att tro att den faktiskt existerar på riktigt. Skogen Aokigahara Japan är ett tätbevuxet skogsparti beläget vid Mount Fuji i den nordöstra delen av landet. Marken består av hård vulkansten och ovan mark breder den täta vegetationen och de höga träden ut sig.

Aokigahara, en plats som kombinerar allt från fruktsam växtlighet till isgrottor, är något som lockar nyfikna turister i mängder. Det är dock inte den exceptionella kompotten av väder och vind som gör att personer flockas till Aokigahara, inte heller är det faktumet att det i skogen tack vare all sin växtlighet, är helt tyst.

aokigahara-1

Anledningen till varför Aokigahara är så välkänd är för att den i stor utsträckning blir de besökandes sista hållplats, detta eftersom en otroligt stor del väljer att ta sina liv i just den här skogen. Enligt den officiella statistiken så är det ungefär 100 personer som tar sitt liv i denna skog varje år och desto fler som försöker men misslyckas.

Det är den tredje mest populära platsen för att begå självmord, efter Golden Gate BronSan Francisco och Nanjing Yangtze River Bridge Kina. Vad som gör platsen så besynnerlig och otrevlig är att det just är en sorts plats för en sista vila med den hyschande skogen och den täta grönskan som döljer allt som inte aktivt slåss för sitt liv.

aokigahara-4

På grund av att den är så omtalad och beryktad så driver det också många besökare som kommer för att bevittna resterna av människor som valt att avsluta sina liv. Detta har i sin tur resulterat i att japanska myndigheter mer regelbundet tvingas städa skogen då “självmordsturisterna” dumpar sitt skräp utan en tanke på naturen. Hur det är att städa efter levande personer på en plats som domineras av döda människor vet jag inte och jag är inte helt säker på att jag någonsin vill veta heller.

Jag har valt att inte lägga upp några bilder på skelett eller döda människor men de finns att bevittna genom en enkel googling. På egen risk, såklart.