Jag skrev för ett tag sedan om en lägenhet i Frankrike som hade stått helt orörd efter att ägarinnan låst dörren och lämnat staden. Det här är en liknande historia. Denna gång rör det sig inte om Frankrike utan om en lägenhet i Nottinghamshire, England. Huset på 7 Blyth Grove befolkades av familjen Straw som framgångsrikt drev en lanthandel med försäljning av matvaror och gryner.

nottinghamshire-3

Huset byggdes 1905 men när fadern i familjen Straw plötsligt avled 1932 bestämde modern med sina två söner att inget i huset skulle förändras. Inga nymodigheter skulle tillföras och inget skulle tas bort. Efter sex år avled fru Straw avled och lämnade sönerna William och Walter Straw att driva butiken och se efter lägenheten. William och Walter bestämde då att moderns rum inte skulle röras i huvudtaget.

nottinghamshire-2

Sönerna levde och arbetade i Nottinghamshire fram tills deras frånfälle, lägenheten tillföll då National Trust som sedan 1990 har tagit hand om huset för att låta besökare kliva in i en annan värld och beskåda en vardag från förr som aldrig kommer igen. Bostaden har alltså inte stått orörd sedan bröderna avled utan har städats regelbundet men i övrigt har inget gjorts.

Mer information finns här.