roundmanor-11

Alla länder har sina egenheter. Tyskland lämnar efter sig mängder av militärinstallationer, bunkrar och värn medans Belgien verkar ha mängder av mindre slott och herrgårdar. Runt om på den belgiska landsbygden finns det herrgårdar som lämnats vind för våg utan någon uppenbar anledning, ingen som man finner i husen iallafall.

roundmanor-53

En av dessa herrgårdar kallas för the Round Mansion och är belägen i västra Belgien. Obebodd sedan 90-talet och till synes lämnad av en familj som nog räknade med att få återkomma. Bäddade sängar och leksaker utspridda i huset som om det bara rör sig om timmar innan familjen skulle återvända.

roundmanor-22

Herrgården, som fotografen Andre Govia, fotade är stor. Nio stora rum till en familj på fyra personer vars tillvaro ställdes på sin kant och såg till att de aldrig igen kunde återvända. Livet som aldrig verkar ta den lätta vägen lämnar många frågor till observatören, vilka var de, vad gör de idag och vad var det som hände? Frågor vi mest troligt aldrig kommer få svar på men som man ändå inte kan sluta fråga sig.

Fler bilder hos Daily Mail