Filmen Big Fish, regisserad av den välkände Tim Burton, lämnade inte många avtryck i filmvärlden. Med en beräknad budget på 70 miljoner dollar och “endast” 66 miljoner i intäkter så var det ännu ett Hollywood-hopkok som inte gick ihop. Vad den dock lämnade efter sig var den fiktiva staden Spectre, som byggdes upp specifikt för att användas i filmen.

bigfish-9

Att städer och samhällen byggs upp för att endast användas i en film är inget nytt men däremot är det inte så ofta man springer på lämningarna efter en stor Hollywood-produktion. När de sista scenerna filmats och utrustningen packats ner så verkar det som att uppstädningen av platsen glömdes bort, som det så ofta görs. Spectres var inget stort samhälle och byggdes som alla andra filmkulisser vilket blir märks, nötningen från tidens tand har varit skoningslös.

bigfish-1

Väggarna är inte gjorda av tegel utan av plast och husen i sig är endast tunna skal vilket också förklarar varför väder och vind tärt så oerhört på Spectre. Däremot är det nästan som en “walk down memory lane” när man jämför utforskarnas video mot scenerna i Big Fish.  Spectre är belägen i Prattville, Alabama och enligt de som besökt platsen så är markägaren inte särskilt positiv till nyfikna besökare.

bigfish-6

Ännu finns det inget beslut om vad som ska hända med lämningarna då de är belägna på en privat ö men om du har vägarna förbi Alabama och vill besöka Spectre så kan det vara värt att se om du kan leta upp markägaren. Eller så kan du göra som de i filmen nedan och försöka kamoflera dig så gott det går för att undvika upptäckt.

Spectre hittar du här.