Det ryktas att det finns fler övergivna skyskrapor i Detroit än någon annanstans och stadens förfall är väl dokumenterat. Vissa delar av staden har dock klarat sig bättre från vandaler och nyfikna koppartjuvar, däribland Pontiac SilverdomePontiac SIlverdome var Detroits arena där bland annat amerikansk fotboll och NBA-basket spelades.

Pontiac Silverdome var ingen liten sporthall likt de man hittar runt om i Sverige. När arenan byggdes under 70-talet kostade den över 55 miljoner dollar och kunde svälja över 80.000 personer vid större events. Artister som Led Zeppelin och Elvis har spelat i Silverdome, till och med Påven har använt sig av arenan för att ta emot anhängare när han besökte staden.

detroitdrone

Glansdagarna för arenan tog dock slut under början av 2000-talet då hemmalagen bytte till en nyare arena. Därefter har den förblivit oanvänd vilket syns på det allmänna slitaget runt byggnaden. Arenan har dock klarat sig ganska smärtfritt förbi “grafittiartister” och andra konstnärer men vad gör det när naturen i sitt vanliga oförlåtliga sätt har sin gång.

Drönarfilmaren Matt Ervin passade på att dokumentera förstörelsen genom att skicka upp sin drönare för att speja ovanför arenan, en arena som av allt att döma verkar falla i bitar. Mitt på planen så har Silverdome-taket ramlat ned och det råder ingen tvekan om att byggets dagar är räknade.

Matts film kan du se nedan: