På andra sidan Atlanten finns det mängder med fantastiska byggnader och platser som alla är övergivna. Hus, sjukhus och hotell i en salig blandning. Något jag inte riktigt hade tänkt mig var att hitta så pass mycket övergivet kring New Yorks län. Det finns en semi-övergiven semesterby i MamatkingNew York som en gång var ett populärt resemål för New Yorks judiska församlingar men precis som för Buck Hill Falls så var glansdagarna en övergående trend.

 

I takt med att andra resmål poppade upp på marknaden så försvann intresset för hotellet Homowack Lodge och med det sinande kundunderlaget försvann även kapitalet att hålla driften på en acceptabel nivå. Hela hotellet började sakta men säkert invaderas av svartmögel som målade tak, väggar och inredning med sina giftiga sporer.

Hotellet fick sin början på 20-talet och hade sina glansdagar under 50- och 60-talet då gäster strömmade till för att ta del av underhållning och avslappning på en och samma plats. Utbudet hos Homowack Lodge var under sina glansdagar tilltaget med allt från tennis och bowling till liveuppträdanden av artister vilket gjorde att det fanns något för alla.

 

Allt med att tiden gick så började också Homewacks glans att falna. Gästerna sökte sig till andra hotell och avslappningsorter i närheten och det blev allt svårare för ägarna att hålla efter hotellet. 2009 stängde till slut Homewack Lodge efter att New Yorks hälsomyndighet under en inspektion upptäckte allt från felaktiga el-installationer till en stor mögelinfektion som täckte både golv och väggar i vissa rum.

Därmed var Homewack Lodges saga över dock verkar det som att det finns planer på att restaurera byggnaderna och åter igen öppna upp för business. Det är dock inte särskilt ovanligt att det ryktas om att övergivna hotell/slott ska öppna igen så det återstår att se hur mycket sanning det ligger i ryktet kring nyöppnandet.

Ingen skulle dock bli gladare än alla upptäckare som vandrat genom byggnadernas kala korridorer för även om vi älskar att finna och utforska det bortglömda så är det oerhört tillfredställande att se det åter komma till användning. Byggnaderna, förutom det väldokumenterade mögelangreppet, verkar vara i bra skick strukturellt så det vore synd om det inte kunde räddas innan det är försent.