Gräset är vildvuxet och träden sträcker sig allt högre mot skyn, vid horisonten kan man ana bebyggelsen. Naturen på ön Hachijojima har under de senaste åren fått växa i egen takt och trots att området är väldigt naturskönt, ön brukade kallas för Japans Hawaii, så föll platsen i glömska när hotellet på platsen gick i graven.

 

Övergivna hotell verkar det finnas en uppsjö av runt om i världen och Japan är inget undantag. Hachijo Oriental Resort Hotel låg alltså placerat i ett av Japans mest uppskattade naturområden och var det största hotellet på ön med närhet till allt från strömområden och hav samtidigt som gästerna erbjöds en uppsjö av lyx utöver det vanliga.

Hotell placerade i natursköna områden är ingen baggis att driva men så länge turisterna strömmar till så brukar det mesta lösa sig för den med ett huvud för räkenskaper och entreprenörskap. Hachijo Oriental Resort Hotel var inget undantag och verksamheten gick bra tills det att hotellet 2005 fick konkurrens från andra resmål vilket tillslut drev det i konkurs.

Därefter står det övergivet och tillsynes utan några större spår av vandalism. De flesta dörrarna och fönstren är stängda och insidan är (än så länge) helt besparad från grafitti. Vad som istället fyllt hotellet är mögel. I mängder. På grund av det både varma och fuktiga klimatet i kombination med ett icke fungerande ventilationssystem har gjort att mögel i alla olika tänkbara former fått växa fritt.

Enligt en person som besökt hotellet så är vissa rum så drabbade av mögel att det inte ens går att vistas i dem ens en kort stund. I princip allt möblemang finns kvar i hotellet och bjuder in till en minst sagt intressant miljö av spektaktulära golv och tak som stundtals är täckta av mögel.