McDonalds har länge varit en av de största aktörerna på snabbmatsmarknaden och förvånar ibland med sin vilja att förnya sig och förvåna både sina kunder och konkurrenter. Ett av deras oväntade grepp var i Kanada 1986 då det var dags för världsutställningen Expo ’86 med utställare från hela världen. McDonalds var snabbmatskedjan som knep kontraktet som restaurangkedja på området och man satte upp fem restauranger som var i drift under de sex månader utställningen pågick.

En av dessa restauranger kom att kallas the McBarge och var en flytande McDonalds-restaurang som lät besökarna äta lunch och samtidigt beskåda utställningsområdet från vattenbrynet. Förutom den flytande restaurangen så hade McD även anordnat med en liten pråm som kom att kallas Tiny Tug vars uppgift var att samla upp skräp som besökarna kastade i sjön.

Väldigt få bilder på båten från 1986 existerar så det är svårt att veta hur den egentligen såg ut men enligt uppgifter så var den futuristiskt inredd med kompletterande trägolv och mängder av krukväxter. Till skillnad från vanliga McDonalds-restauranger så var köket dolt för besökaren och maten levererades på band från köket till orderdisken där personalen satte ihop kundens beställning.

Tydligen sålde man riktigt bra med krubb ur matbåten och det gjordes försök att finna andra platser dit man kunde bogsera McBarge för en mera permanent placering men initiativet misslyckades och båten förblev på Expo-området till 1991 då nya ägare av marken önskade bli av med den åldrande restaurangen.

Den bogserades då till en ny plats och glömdes i princip bort tills det att den upptäcktes under inspelningen av tredje Blade-filmen. Efter det har förfallet accelererat. Trots att den ligger tämligen skyddat med vatten på alla sidor så har vettvillingar ändå tagit sig dit med gummibåt och sprayat ner både utsida och insida av den tidigare restaurangen.

Hur det ska gå framöver vet ingen, det borde snart vara dags att ta upp den på land för att förhindra att den sjunker men ännu har inget hänt. Se nedan för ett klipp på några utforskare som ror ut till pråmen och kollar in hur det är med Ronalds båt!