Att vi lever i en ombytlig värld råder det ingen tvekan om. Nyligen rapporterade media att det fortfarande blommade på Öland och att det i Stockholm var lika varmt som det var under midsommarafton men det slår inte riktigt den kinesiska fiskebyn belägen på ön Goqui Island.

Goqui Island tillhör en grupp öar, 400 till mängden för att vara lite mer exakt, som alla är belägna i ett mycket fördelaktigt klimat när det gäller grönska. En fotograf begav sig dit med kameran i högsta hugg för att föreviga vad han trodde var ett långtsamt förfall av en fiskeby men istället kunde han dokumentera ett verkligt levande samhälle.

Kanske inte levande av människor, handel och tillväxt men av något mycket vackrare. Levande av grönskande natur som sakta, bit för bit, tog över hus efter hus och klädde in allt i en grön skrud av växter. Fantastiska bilder och definitivt något man själv hade velat uppleva!