Ett besök som saknade motstycke

Ett av förra årets intressantaste besök gjordes under sensommaren, mitt i det grönskande tyska landskapet finns ett övergivet hotell som kommit att omtalas under smeknamnet Hotel Muscle Club. Namnet är en kombination av vad det en gång var, ett hotell och faktumet att det även fungerade som SPA och träningsfacilitet.

Numera är dess funktion begränsad till ett, i mina kretsar, omtalat resmål men inget som gemene man känner till. Utanpå hotellet finns anslag uppsatta som berättar för den nyfikne varför det hela tog slut.

Min tyska är inte vad den en gång var, det har den för övrigt aldrig varit men jag kunde utläsa så mycket att man på grund av ekonomiska skäl var tvungna att stänga efter att banken inte velat assistera med mer kapital.

 

En olycka kommer sällan ensam

I sig är det en tragedi på många olika plan som kom att påverka den lokala bygden. Även om det finns fler hotell just i närheten så är det aldrig bra när verksamheter läggs ner och tillåts vittra bort under allmän beskådan. Skicket på Hotel Muscle Club är dock väldigt bra.

Naturligtvis fanns det skadegörelse, det är ytterst ovanligt att träffa på objekt som inte utsatts för någon skadegörelse att det är lika bra att förvänta sig det men förutom lite kraschade speglar (7 års olycka, mind you) och allmän oreda så var själva bygget vid god vigör.

Var finns räddningen?

Visst skulle det krävas mer än att bara sopa golven för att kunna öppna igen, Hotel Muscle Club har nog mer än en större utmaning i sin väg men det hade varit kul att veta vad det var som fick hela projektet att duka under.

Oavsett om vi får veta mer eller ej så står Hotel Muscle Club stolt kvar och bjuder upp till dans, har du vägarna förbi så rekommenderar jag verkligen ett besök så det innehåller i princip allt man kan drömma om.

Lite kantstött och lite oreda här och var men om man är villig att se bortom det så kan man skymta dess forna glans. Dock har jag inte kunnat finna särskilt mycket backstory om platsen så ni får hålla tillgodo med bilderna istället.