ÅTER TILL PRIPYAT

Jag sitter och växlar mail som värst med Sergei som fixar inresan till Pripyat, det känns nästan lite för perfekt. Kontaktpersonen heter Sergei, guiden heter antagligen Michail.. hur som så förbereder jag nästa resa till den övergivna och förstörda, men ändå vackra, staden Pripyat.

Tydligen har en tysk turist lyckats göra illa sig och därför vill man inte släppa in några i byggnaderna längre. Jag försöker förhandla så gott det går via mail men möts av kommentaren att jag ska prata med guiden.. får väl se hur det går. Antar att jag får ta med mig ett antal dollar som muta. Jag vet inte hur tysken gjort illa sig men jag förstår varför förbudet kommer upp, det är helt klart en trevlig turistnäring för landet Ukraina. 

Staden är övergiven och förstörd, man behöver knappast rusta upp något. Bara släppa in folk. Men, jag är inte bitter, jag är bara lite orolig att jag inte ska få gå var man vill. Förhoppningsvis går det vägen.


UPPDATERING

Resan är bokad, guiden för turen är bokad. Det återstår att se hur bra det går att ta sig in i husen igen, förhoppningsvis går det att resonera med guiden.

Läs första delen i hur och varför man borde åka till Pripyat och Tjernobyl här.

Andra delen i resan till Pripyat hittar du här.